Home

Achtergrond

Kamer slikt uitstel wetsvoorstel kilometerheffing

De Tweede Kamer gaat er alsnog mee akkoord dat het wetsvoorstel over de kilometerheffing pas na het zomerreces komt.

Het CDA en de ChristenUnie slikten vandaag hun bezwaren in.

Verkeersminister Camiel Eurlings had beloofd het wetsvoorstel voor het begin van het reces (begin juli) in te dienen. De Raad van State wil zich echter nog buigen over de tarieven en dat kost tijd. Eurlings wil het wetsvoorstel inclusief die tarieven presenteren, zodat automobilisten weten waar ze aan toe zijn. Daarop hadden onder meer de ANWB, werkgeversorganisaties, de autobranche en de milieubeweging aangedrongen.

Eurlings' eigen partij, het CDA, en de ChristenUnie (CU) reageerden vorige week nog geïrriteerd. CU-Kamerfid Ernst Cramer gaat alsnog schoorvoetend akkoord met de nieuwe vertraging. In april bleek immers al dat de invoering van de heffing, en dan voor vrachtwagens, niet eind 2011 kan beginnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.