Home

Achtergrond 264 x bekeken

Kamer gaat onderzoek doen naar subsidie voor WKK

De Kamer laat onderzoeken of de berekening van het rendement van warmtekrachtkoppelings-installaties (WKK's) klopt.

Een grote meerderheid heeft ingestemd met dit voorstel, dat terugvoert op een verzoek van GroenLinks en de VVD. Er is al enige tijd discussie over het rendement van WKK’s. Minister Maria van der Hoeven (economische zaken) stelt dat WKK’s geen subsidie nodig hebben, omdat ze rendabel zijn. Ze baseert zich daarbij op berekeningen van ECN. Brancheorganisatie Cogen bestrijdt dit echter. De Kamer wil nu duidelijkheid scheppen. Halbe Zijlstra (VVD): "We kunnen natuurlijk niet vrolijk windmolentjes gaan subsidiëren, terwijl we de WKK’s de nek omdraaien."

Wie het onderzoek gaat uitvoeren is nog niet duidelijk. Eerst volgt een Europese aanbestedingsprocedure. Het onderzoek moet in oktober klaar zijn, vóór de behandeling van de EZ-begroting voor 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.