Home

Achtergrond 5 reacties

Kalverhandel op veemarkt Purmerend in gevaar

De handel in kalveren op de veemarkt in Purmerend lijkt in gevaar. Een van de grootste kopers van nuchtere kalveren, veehandelaar Bayens, heeft aangegeven geen kalveren meer van de markt te willen transporteren.

Dat meldt de voorzitter van de veemarkt in Purmerend, Ed Buis. Veehandel Bayens haalt wekelijks zo’n driehonderd kalveren van de markt, maar heeft volgens voorzitter Ed Buis problemen met het transporteren van de verschillende partijen dieren. In verband met de preventiemaatregelen tegen dierziekten is het niet toegestaan meerdere koppels dieren die naar verschillende afnemers gaan in één vrachtwagen te vervoeren. Dat betekent dat voor elke afzonderlijke groep dieren apart een vrachtwagen moet rijden. Bayens heeft volgen Buis leveranciers gevraagd de kalveren direct naar Bayens in Baarle-Nassau te brengen.

De Algemene Inspectie Dienst heeft de controles op naleving van de preventieregels de laatste weken aangescherpt. Vorige week was er een grote controle van veetransporteurs in de buurt van Amsterdam. Bayens was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  onbekende

  volgens mij is één op één transport al sinds 2001. Hij heeft dus al 8 jaar de regels overtreden.

 • no-profile-image

  Frans

  Nou luie veehandelaar uit west friesland, op de markt van o.a. purmerend word de prijs gemaakt. Als de markt is afgelopen gaan ze op de verzamelplaatsen kijken wat ze julie gaan uitbetalen. Als je je kalveren naar een verzamelplaats brengt ben je geen veehandelaar maar een veerijder!

 • no-profile-image

  veehandelaar

  ja die verzamelplaats voor bejaarde veehandelaren in purmerend daar verwondert iedereen zich over, bayens heeft gelijk dat al die extra verplaatsingen wat hem betreft overbodig zijn en export liever vanaf zijn eigen stallen kan geschieden

 • no-profile-image

  een handelaar in overijsel

  Ik ben het er niet mee eens wat meneer zecht over een verzamelplaats wij ontvangen op maandag en daar worden ook kalveren verkocht voor de markt uit dus je moet wel weten wat je zecht en er zijn ook mensen die een mail achteraf willen en ik den dat die per saldo beter af zijn winst daar gaat het toch om piet bamberg

 • no-profile-image

  Meindert van den Hengel

  Als veehandelaar,west friesland een vent was zou hij zijn naam bekend maken zodat de handelaren die gezamelijk de veemarkt in Purmerend exploiteren hem dat kunnen vertellen.Veemarkt Purmerend is de moderne veemarkt ten voeten uit:voor en door die veehandelaren die de veemarkt als de beste manier zien om vee te verwaarden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.