Home

Achtergrond 184 x bekeken

'Kabinet ziet toe op aansluiting WKK op stroomnet'

Het kabinet heeft nadrukkelijk aandacht voor de aansluiting van warmtekracht-installaties (WKK’s) op het elektriciteitsnet. Het is "slordig", als dat ergens niet gebeurt.

Dat antwoordde minister Gerda Verburg vanmiddag op vragen van VVD-Kamerlid Helma Neppérus. Die suggereerde dat er problemen met de aansluiting waren. Verburg riep Neppérus op concrete voorbeelden aan haar door te geven.

De minister erkende dat de glastuinbouw momenteel in zwaar weer zit. Ze verwierp de suggestie van Liesbeth Spies (CDA) dat de glastuinbouw minder steun krijgt dan het midden- en kleinbedrijf. "LNV heeft voor de glastuinbouw een eigen borgstellingsregeling.. Deze is gelijk aan regelingen van Economische Zaken voor het MKB."

Verburg wees op de recente verruiming van de borgstellingsfaciliteit van 1,2 naar 2,5 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.