Home

Achtergrond 195 x bekeken

Kabinet buigt zich over hogere hyptheekgarantie

Het kabinet bespreekt vrijdag een voorstel om de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tijdelijk te verhogen tot 350.000 euro, in de hoop zo meer mensen te bewegen een huis te kopen.

Nu ligt de grens waaronder hypotheken nog onder het garantiestelsel vallen op 265.000 euro. De Tweede Kamer dringt al langer aan op een verhoging, maar minister Wouter Bos (Financiën) wilde dat eerst de financiële gevolgen werden uitgezocht.

Volgens ingewijden heeft minister Eberhard van der Laan (Wonen) nu een voorstel waarin de hypotheekgarantie al op korte termijn omhoog kan voor de komende anderhalf jaar. Ze bevestigen daarmee berichtgeving woensdag in de Telegraaf.

Een huis kopen met een hypotheekgarantie geeft kopers de mogelijkheid een lagere rente te betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.