Home

Achtergrond

Kaasexport maart fors hoger

De Nederlandse kaasexport nam in maart weer behoorlijk toe. In totaal werd er 49.377 ton kaas geëxporteerd. Een jaar eerder was dat nog 44.444 ton kaas. Dit blijkt uit cijfers van Productschap Zuivel.

In januari en februari liep de kaasexport nog vrijwel gelijk aan die van 2008. Maar in maart werd er dus duidelijk meer kaas in het buitenland afgezet. De exportstijging kwam overigens volledig voor rekening van de EU. Want daarbuiten steeg de export maar mondjesmaat.

Binnen de EU waren vooral Duitsland (plus 2.242 ton), Frankrijk (plus 1.379 ton) en België (plus 1.127 ton) extra happig op Nederlandse kaas. Buiten de EU bleef de export een beetje hangen. De dure euro en forse concurrentie hielden die afzet in bedwang.

prognose:

lichte exportstijging binnen EU

Of registreer je om te kunnen reageren.