Home

Achtergrond 183 x bekeken

Iran waarschuwt Westen zich niet te mengen in protest

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zondag gewaarschuwd zich niet langer te mengen in de interne aangelegenheden van Iran. Dat meldde het persbureau ISNA.

Als beide landen hun posities niet corrigeren, zullen ze nooit in de kring van vrienden van Iran worden opgenomen, liet Ahmadinejad weten tijdens een bijeenkomst met geestelijken en wetenschappers.

Ook de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki haalde uit naar Londen. Hij zei tegen de Engelstalige overheidszender Press TV dat de Britten al twee jaar actief waren om de recente presidentsverkiezingen in Iran te verstoren.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband ontkende dat Londen zich met de gang van zaken in Iran heeft bemoeid. Het buitenland heeft op geen enkele wijze steun gegeven aan de demonstranten die protesteren tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen, zei Miliband.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.