Home

Achtergrond 259 x bekeken

Informeel akkoord over vleeswaren-CAO

De onderhandelaars van werkgeversorganisatie VNV en de vakbonden FNV bondgenoten en CNV bedrijvenbond hebben vanmiddag een informeel akkoord bereikt over de CAO vleeswaren.

Dit meldt onderhandelaar John Klijn van FNV bondgenoten. Onderhandelaar Richard van der Kruijk van de VNV was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens Klijn bieden de werkgevers een loonsverhoging van 1,5 procent structureel en een kwart procent eenmalig. Ook zijn er afspraken gemaakt over het werken op zaterdag. Volgens Klijn krijgen de ondernemingsraden van de bedrijven daar medezeggenschap over.

De vakbonden schorten de aangekondigde stakingen die donderdag zouden beginnen twee weken op, in afwachting van het officiële voorstel van de werkgevers. Ook de leden van de vakbond moeten met de voorstellen akkoord gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.