Home

Achtergrond

Inflatie OESO-landen daalt tot 0,6 procent

De inflatie in de lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) is in april gedaald tot 0,6 procent.

Dat maakt de Oeso bekend. Een maand eerder namen de consumentenprijzen in de dertig geïndustrialiseerde landen nog met gemiddeld 0,9 procent toe.

De lagere inflatie is vooral te danken aan de daling van de olieprijs. Hierdoor was energie in de westerse landen in april gemiddeld 13,3 procent goedkoper dan een jaar eerder. Voedsel was gemiddeld 3,3 procent duurder dan vorig jaar. Afgezien van de sterk schommelende prijzen voor voedsel en energie kwam de inflatie uit op een gemiddelde van 1,9 procent, tegen 1,8 procent in maart.

In de Verenigde Staten en Japan daalden de prijzen in april met respectievelijk 0,7 en 0,1 procent ten opzichte van vorig jaar. In de landen van de eurozone kwam de inflatie gemiddeld uit op 0,6 procent. Dat is hetzelfde niveau als in maart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.