Home

Achtergrond 217 x bekeken

Identificatie slachtoffers vliegramp begonnen

Forensische experts zijn zondag begonnen met het identificeren van de lichamen die na de ramp met het vliegtuig van Air France uit de Atlantische Oceaan zijn gehaald.

De identificatie van de vijftig lijken vindt plaats in de Braziliaanse stad Recife.

De onderzoekers hebben al autopsiën uitgevoerd op de lichamen. Ook zijn andere zaken die kunnen leiden tot identificatie verzameld. Dan gaat het onder meer om sieraden, tatoeages en littekens. De nabestaanden van de 228 inzittenden hebben gegevens geleverd die gekoppeld moet worden aan de informatie van de forensische experts. In de loop van de eerste dag van de identificatiewerkzaamheden kon een naam worden gegeven aan elf stoffelijke overschotten: tien Brazilianen en een mannelijke buitenlander, aldus de Braziliaanse autoriteiten.

Het is nog onbekend waardoor het toestel op 1 juni in de oceaan stortte. De zwarte dozen, die meer informatie over de crash zouden kunnen verschaffen, zijn nog niet gevonden. Wel zijn honderden wrakstukken uit het water gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.