Home

Achtergrond 254 x bekeken

Hypotheekadviseurs overtreden massaal inkomensgrens

Meer dan de helft van de hypotheekadviseurs overschrijdt geregeld de gedragscode voor hypotheekverstrekking, de regel dat mensen niet meer dan ruwweg 4,5 keer hun jaarinkomen mogen lenen.

Dat blijkt uit een enquête onder hypotheekadviseurs waarvan de resultaten dinsdag bekend werden gemaakt. In meer dan de helft van die gevallen (54 procent) geven de hypotheekverstrekkers aan dat te doen op basis van carrièreperspectieven van de aanvrager of een verwachte inkomensstijging. "Nu in tijden van crisis deze punten onzekerder worden, verwachten we dat dat gaat afnemen'', aldus directeur Bart de Nie van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH). Voor net afgestudeerden blijven dit soort verwachtingen wel reëel, meent de SEH.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.