Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Huizenprijzen blijven dalen'

Economen van ING verwachten dat de huizenprijzen in Nederland zullen blijven dalen.

Ze rekenen erop dat woningen eind volgend jaar 11 procent goedkoper zijn geworden dan tijdens de piek in augustus 2008. Dat blijkt uit het zogenoemde ING Maandbericht Economie, dat ING vandaag publiceerde.

In april lag de gemiddelde prijs van een woning al 3,5 procent lager dan in augustus vorig jaar. "Het aantal woningverkopen daalt flink, waardoor de laatste maanden steeds meer woningen te koop blijven staan. Dat drukt de woningprijzen'', aldus ING.

Een daling van de huizenprijzen met 11 procent ten opzichte van de piek komt neer op een gemiddelde daling per woning van bijna 30.000 euro. Dat brengt de huizenprijzen weer op het niveau van 2005, aldus ING. De economen stellen dat de meeste mensen voor die tijd hun huis hebben gekocht en dus nog altijd overwaarde hebben.

"Een negatieve overwaarde zal het vaakst voorkomen onder huizenbezitters die pas vorig jaar hebben gekocht. Het gaat meestal om een verlies op papier, tenzij zij alweer willen verkopen, bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding of ontslag'', aldus ING.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.