Home

Achtergrond 2 reacties

Honderd procent toeslag komt kort na 16 oktober

Boeren zullen zo kort mogelijk na 16 oktober 100 procent van de bedrijfstoeslag ontvangen.

Dat heeft minister Verburg vanmiddag meegedeeld meteen na haar terugkomst uit Brno, waar het Tsjechisch voorzitterschap van de EU een informele bijeenkomst van landbouwministers hield. Op die bijeenkomst heeft Verburg afspraken gemaakt over de uitbetaling met EU-landbouwcommissaris Fischer Boel.

Voorwaarde voor de uitbetaling van is dat alle controles op de aanvraag voor uitbetaling hebben plaats gehad. "AID en DR doen er alles aan om dat zo snel mogelijk rond te krijgen", aldus een zeer verheugde minister Verburg bij haar aankomst op vliegveld Zestienhoven.

De betaling van 100 procent bestaat uit twee delen: 70 procent is het geld uit Brussel en 30 procent is voorgefinancierd in de vorm van een voorschot uit de begroting van LNV. Dat bedrag wordt formeel aan de boer geleend, maar rente is hij er niet over verschuldigd omdat dat bedrag beneden de staatssteungrens van 7.500 euro blijft.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Grensboerke

    Laat ze eerst 2007 maar eens afwerken!

  • no-profile-image

    freek

    echte nederlandse gevers, geven met een hand en meer nemen met de andere

Of registreer je om te kunnen reageren.