Home

Achtergrond 169 x bekeken 2 reacties

Hoge nood

De nood in de agrarische sector is hoog, heel hoog. Belangenorganisaties buitelen over elkaar heen met brandbrieven, acties en protesten.

De ene keer is het kabinet het aanspreekpunt, vervolgens Europa of 'de' industrie en 'de' retail. LTO gaat maandag naar een manifestatie van de Europese organisatie Copa in Straatsburg, in de kantlijn van de vergadering van de EU-landbouwministers. De enorme druk als gevolg van slechte opbrengstprijzen en liquiditeitsproblemen leidt er soms toe dat de boodschap snel afwijkt. Waar in de ene brief nog wordt opgeroepen een Alleingang van andere lidstaten tegen te gaan, kan het enkele dagen later al concreet om augustus en dus gelijk met diezelfde Duitsers gaan.

Deze oneffenheden zijn niet zo relevant. De organisaties beseffen dat het voor veel boeren vijf voor twaalf is. De economische crisis, overproductie en cyclische prijsdruk bedreigen menig bedrijf in het voorbestaan. Alleen al aandacht vragen voor de problematiek is essentieel. Dat doet elke organisatie, smal of breed, op een eigen manier. Helaas is er, in weerwil van de eeuwige roep om gelijk speelveld, weer sprake van een verzoek om financiële steun – in velerlei vorm. Dat leidt af van terechte vragen, zoals overheidsgaranties bij exportkredieten en gelijkwaardigheid van aanbieders tegenover inkopers van voeding.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    lto

    Jaja waar was lto toen de afgelopen jaren het zo enorm slecht ging in de varkenshouderij ?? Het intereseerde hun helemaal niets !! Maar nu de melkvee evnetjes in een dipje zitten veren ze op en terecht natuurlijk, alleen dit hadden ze voor de varkenshouderij al veel eerder moeten doen. Lto heeft de varkenshouderij als een baksteen laten vallen en hun frontvrouw heeft helemaal niets gedaan voor de lto achterban. Ik ben het helemaal zat om nog langer voor deze club te betalen. Ik ga naar de enige echte belangenbehartiger voor de varkenshouderij de NVV. En ik wens de melkveehouders veel succes, maar vertrouw niet op lto

  • no-profile-image

    gert

    De belangen van de boeren worden heen en weer geslingerd tussen EU,het land waarin de boer woont en landbouworganisaties,de zgn. verdeel en heerspolitiek

Of registreer je om te kunnen reageren.