Home

Achtergrond

Hele week acties bij Vion

Ook vanmorgen hebben rond de 100 werknemers van de Vion-slachterij in Boxtel gestaakt voor een betere CAO.

Volgens Vion waren er minder stakers in Boxtel dan afgelopen vrijdag. Volgens John Klijn van de FNV waren het er juist meer. Morgen gaan Vion-werknemers in Scherpenzeel in staking. Woensdag wordt er in de Apeldoornse vestiging van Vion gestaakt. Donderdag willen de vakbonden actie gaan voeren bij de parlementaire barbecue in Den Haag. Vrijdag moeten er dan weer grootschaliger acties plaats gaan vinden, vergelijkbaar met de acties van afgelopen vrijdag.

Er zijn nog geen officiële gesprekken gevoerd tussen werkgeversorganisatie COV en de bonden. COV-onderhandelaar Richard van der Kruijk: "Klijn heeft mijn nummer, hij weet hoe hij ons moet bereiken." Klijn zegt dat hij in het afgelopen weekeinde contact heeft gezocht met de COV en een voorstel heeft gedaan. "Het heeft nog niets opgeleverd."

Of registreer je om te kunnen reageren.