Home

Achtergrond

Heineken verkoopt land in Roemenië

Bierbrouwer Heineken probeert in Roemenië een koper te vinden voor land.

Het gaat om twee stukken grond waar twee inmiddels gesloten brouwerijen op stonden. De verkoop past in het kostenbesparingsprogramma dat Heineken begin dit jaar initieerde. Het gaat om land bij de oude fabriek in Arad in het westen van Roemenië en om een stuk grond in Boekarest, waar de gesloten Grivita-brouwerij stond. Wat de verkoop van de stukken moet opleveren, kon de woordvoerder van het concern dinsdag niet vertellen.

"Er is geen vraagprijs vastgesteld.'' Geïnteresseerde partijen kunnen bieden. De zegsman kon niet zeggen of er in Roemenië meerdere onderdelen in de verkoop stonden in het kostenbesparingsprogramma. Wereldwijd houdt Heineken onderdelen tegen het licht om de kosten terug te dringen. Eerder deze week werd bekend dat het bierconcern in Tsjechië twee brouwerijen gaat sluiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.