Home

Achtergrond 183 x bekeken

Heien op zee voor windparken vergt nader onderzoek

Het blijft onduidelijk welke gevolgen heien op zee om windparken aan te leggen, heeft voor het onderwaterleven.

Onderzoek heeft aangetoond dat heien veel herrie geeft onder de zeespiegel. De Commissie voor de m.e.r. adviseert daarom dinsdag eerst een seizoen te heien, de effecten nauwkeurig in kaart te brengen en zo nodig maatregelen te nemen.

De speciale commissie stuurt haar advies aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Staatssecretaris Tineke Huizinga neemt binnenkort een besluit over de vergunningen voor zeventien parken. Acht initiatiefnemers willen voor de kust windmolens bouwen. De commissie heeft alle zeventien onderzoeken naar de milieugevolgen, de milieueffectrapportage (MER), onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.