Home

Achtergrond 207 x bekeken

Haagse kliniek moet dicht om wantoestanden

De Haagse CityKliniek moet per direct dicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft vandaag een bevel tot sluiten gegeven.

Bij de IGZ waren meldingen binnengekomen van ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Een speciaal team van de inspectie heeft donderdag onderzoek uitgevoerd binnen de kliniek. Daaruit bleek dat patiënten van CityKliniek gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verder wil de inspectie vrijdag haar besluit niet toelichten.

De IGZ heeft met de chirurg afgesproken dat hij tot nader order niet meer opereert. De inspectie controleert dit. Verder beraadt de IGZ zich nog over nadere tegen de chirurg te nemen stappen. De IGZ komt in de loop van volgende week met meer informatie.

SP-Kamerlid Henk van Gerven vroeg minister Ab Klink (Volksgezondheid) deze week al om sluiting van de kliniek. De meldingen aan de inspectie waren hem ook ter ore gekomen. Van Gerven plaatst vraagtekens bij de lage prijzen van de kliniek om klanten te lokken en het gebruik van merkloze protheses, waardoor de herkomst van het materiaal niet te achterhalen is.

Ook wil hij niet dat de gynaecoloog die in de kliniek werkte plastische chirurgie doet. De SP'er zou graag zien dat de wet op dit punt wordt aangescherpt. De SP pleit al langer voor een vergunningplicht voor privéklinieken. De CityKliniek was tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.