Home

Achtergrond 190 x bekeken

Grootste hennepboer van België vrij door blunder

Door een enorme blunder bij de Belgische justitie is de grootste hennepteler in de Belgische historie dinsdagavond op vrije voeten gekomen.

De onderzoeksrechter had bij het huiszoekingsbevel vergeten om de reden van de actie te vermelden. Daardoor komt mogelijk de hele rechtszaak te vervallen tegen Patrick L., zijn vrouw, zijn dochter en drie handlangers. Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) betreurt de recentste ontwikkeling in de grote cannabiszaak, maar denkt niet dat het hele dossier verloren is. "Ik kan me daar verder niet over uitspreken, maar ik hoop dat justitie zijn werk doet'', zei hij woensdag.

De plantage van 2400 vierkante meter kon 8 miljoen euro per jaar opleveren. Vermoedelijk teelde de boer al vier jaar wiet voor groothandelaren in Nederland en Frankrijk. De 50-jarige boer bleek op papier amper geld te verdienen, maar besteedde wel erg veel geld aan dure Audi's, grote tractoren en een extreem krachtige elektriciteitsgenerator, nodig om de wietplanten te verlichten en te verwarmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.