Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Groep zeldzame korhoenders niet gegroeid

Ondanks allerlei maatregelen wil de populatie zeldzame korhoenders op de Sallandse Heuvelrug maar niet groeien.

Dit voorjaar telden Natuurmonumenten en Staatsbosheer twaalf korhanen in het 1100 hectare grote nationale park. Daarom proberen de beide natuurbeheerders met het tijdelijk gericht afschieten van vossen de kwetsbare vogels meer ruimte te geven.

In het blad Van Nature van Natuurmonumenten staat dat zij de maatregel in stand houden zolang de groep nog zo kwetsbaar is. "We moeten nog een keer alles op alles zetten om een levensvatbare populatie te krijgen'', aldus een ecoloog van Natuurmonumenten. Daarom mogen jagers dit jaar in een afgebakend gebied vossen afschieten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nog teveel natuurlijke vijanden ,zoals buizerds,haviken,sperwers en vossen en ook teveel dagjesmensen die in het broedseizoen door natuur struinen

Of registreer je om te kunnen reageren.