Home

Achtergrond

Gratis kranten Metro en Sp!ts bestaan tien jaar

De gratis kranten Metro en Sp!ts bestaan zondag precies tien jaar.

Op maandag 21 juni 1999 rolden de eerste exemplaren van de concurrerende titels van de drukpersen.

De kranten leven er al weken naar toe en willen maandag flink uitpakken op de tiende verjaardag, met prijzen voor lezers en speciale extra dikke jubileumedities waarin onder meer wordt teruggeblikt op het afgelopen decennium.

Metro heeft voor de jubileumuitgave twee gasthoofdredacteuren in huis gehaald. "Tevens brengen we een beeldverhaal over onszelf, hoe Metro elke dag gemaakt wordt'', vertelt hoofdredacteur Robert van Brandwijk.

Sp!ts blikt terug en vooruit met acht feestelijke pagina's, waaronder de allereerste voorpagina en een voorpagina van vijf jaar geleden. "Verder brengt Sp!ts interviews met onder meer de oprichters van de krant en een interview met de eerste hoofdredacteur van Metro, want we vieren het feest samen met Metro'', zegt hoofdredacteur Bart Brouwers van Sp!ts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.