Home

Achtergrond 229 x bekeken

Geniet van de vrolijkste dag van het jaar

Veel mensen zullen zich vandaag zonder aanwijsbare reden vrolijk voelen.

Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is dit jaar namelijk vrijdag 19 juni de vrolijkste dag van het jaar. De 44-jarige wetenschapper bedacht een aantal jaar geleden een formule waarin hij diverse elementen bij elkaar optelde die mede het humeur van mensen op een bepaalde dag kunnen beïnvloeden.

Dat melden diverse buitenlandse media. Arnall stelt dat de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint de dag is waarop de meeste mensen standaard vrolijk zijn. Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor deur staat en door het begin van de zomer beseffen veel mensen dat ze bijna op vakantie gaan.

De psycholoog heeft ook uitgerekend wanneer de meest deprimerende dag van het jaar is. Dat is de derde maandag in januari, wanneer veel mensen zich realiseren dat hun goede voornemens alweer zijn verbroken en dat ze blut zijn van de feestdagen. Ook het slechte weer in januari draagt bij aan deze deprimerende stemming op 'blue monday', zoals die dag bekend staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.