Home

Achtergrond

Geldzorgen op vakantie niet nodig

Iedere vakantieganger zou voor vertrek zijn financiën op orde moeten brengen.

Dat adviseert het Nibud, het instituut voor budgetvoorlichting. Een vakantie is namelijk leuker, als er geen stress over geld is. Het Nibud geeft reizigers tips om de uitgaven op het vakantieadres te beperken.

Zo kunnen toeristen in den vreemde flink geld besparen door de voicemail uit te schakelen en alleen te communiceren per sms. Ook loont het om de eetgewoonten aan te passen aan die van het vakantieland. Nederlandse producten zijn volgens het Nibud in het buitenland vaak een stuk duurder dan lokale producten. Vakantiegangers kunnen hun uitgaven in de horeca beperken door niet op dat leuke pleintje waar altijd veel toeristen zitten, een kopje koffie te drinken, want juist daar is het volgens het voorlichtingsinstituut erg duur.

Thuis kunnen vakantiegangers alvast een aantal maatregelen nemen waarmee ze tijdens hun vakantie geld kunnen besparen, zegt het Nibud. Zij kunnen zo veel mogelijk elektrische apparaten uitschakelen en de koelkast en vrieskist uitzetten. Ook helpt het als ze een spaarlamp laten branden in plaats van een gewone gloeilamp om inbrekers te ontmoedigen.

Van tevoren een budget opstellen voorkomt een hoop ellende, adviseert het Nibud ook. Daarbij moeten mensen ook rekening houden met de uitgaven die ze na de vakantie moeten doen. Augustus kan voor gezinnen met kinderen een dure periode zijn wegens de aanschaf van schoolspullen. Het geld flink laten rollen tijdens de vakantie betekent vaak een onaangename verrassing achteraf, waarschuwt het Nibud.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.