Home

Achtergrond 192 x bekeken

Geen vervoersverboden meer voor bijen

Het vervoersverbod voor bijen in Stadskanaal wordt vandaag om 17.00 uur ingetrokken.

Uit onderzoek is gebleken dat in Stadskanaal geen Amerikaans vuilbroed meer voorkomt, zo laat het ministerie van Landbouw weten.

Eerder zijn al de vervoersverboden in de gemeenten Borger-Odoorn en Tynaarlo opgeheven omdat de bijenziekte daar niet meer aanwezig was. Vorig najaar waren er enkele uitbraken van Amerikaans vuilbroed. Dit is een besmettelijke ziekte die het bijenbroedsel aantast.

De imkerij is zelf verantwoordelijk voor de bestrijding ervan. Om verdere verspreiding van deze ziekte te voorkomen, was een vervoersverbod ingesteld. Er zijn nu geen vervoersverboden voor bijen meer in ons land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.