Home

Achtergrond 156 x bekeken

Geen controle op biologisch voedsel in catering

Er is een gebrek aan controle op biologisch voedsel dat gebruikt wordt bij catering. Dat blijkt uit onderzoek van Biofood Magazine.

Het is bijvoorbeeld in bedrijfskantines vaak onduidelijk of biologisch wel echt biologisch is. Er is geen controle op productniveau. En aangezien het lastig is om op ieder gewenst moment de juiste hoeveelheid biologisch in te kopen, ontstaat er ruimte om creatief met biologisch om te gaan. Inmiddels is controleorganisatie Skal wel bezig met een bio-certificeringsprogramma voor catering en horeca, die tot nu toe allebei buiten de EU-verordening vallen.

Ook Veneca, de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties, legt de hand aan een eigen certificering- en controlesysteem. Daarin is ondermeer opgenomen dat als een product is bereid met biologische ingrediënten, de cateraar dat als zodanig mag benoemen. Veneca noemt dit niet in strijd met de beschermde term biologisch, omdat het product niet als biologisch betiteld wordt maar als ‘met biologische ingrediënten bereid’.

De Rijksoverheid wil in 2010 voor 100 procent biologisch inkopen, gemeenten voor 75 procent en provincies en waterschappen voor 50 procent.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.