Home

Achtergrond

Geen bom bij Wageningen Universiteit

Er is geen explosief aangetroffen in het bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit.

Dat meldde de politie vanmiddag nadat de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie het gebouw aan de Costerweg in Wageningen had doorzocht. Vanochtend was het pand beklad met leuzen die op de aanwezigheid van een bom duidden, aldus de politie. Ook was een ruit ingegooid. Het gebouw, waarin 300 mensen werken, werd daarop ontruimd en afgezet voor onderzoek.

Een universiteitswoordvoerder spreekt van een "onverantwoordelijke en onbehoorlijke daad'', maar wil niet nader ingaan op mogelijke daders of een motief.

De universiteit had eerder dit jaar al te maken met acties waardoor medewerkers zich bedreigd voelden. De verantwoordelijkheid voor die acties werd volgens de onderwijsinstelling op internet opgeëist door het Animal Liberation Front (ALF). De Wageningen Universiteit werkt onder meer met proefdieren.

De technische recherche is nog wel bezig met sporenonderzoek bij het universiteitsgebouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.