Home

Achtergrond

Gecrashte Airbus Yemenia vertoonde gebreken

Franse transportautoriteiten (DGAC) hebben in 2007 meerdere gebreken geconstateerd aan de Airbus van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia die vandaag in de Indische Oceaan is gestort.

De Franse autoriteiten hielden Yemenia nauwlettend in de gaten, liet de Franse minister van Transport, Dominique Bussereau, vandaag weten.

"De DGAC constateerde een aantal gebreken bij de A310'', aldus Bussereau. "Sindsdien is het toestel niet naar Frankrijk teruggekeerd.'' Volgens de bewindsman stond het bedrijf niet op de zwarte lijst, maar werd Yemenia wel onderworpen aan strengere controles. Het veiligheidscomité van de Europese Unie zou binnenkort met de luchtvaartmaatschappij spreken.

De Airbus was negentien jaar oud. Het toestel was sinds 1999 in handen van Yemenia en had ruim 17.000 vluchten gemaakt. Het vliegtuig kan maximaal 220 passagiers vervoeren. De eerste Airbus van het type 310-300 is in 1985 in gebruik genomen. Sindsdien zijn wereldwijd 214 exemplaren ingezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.