Home

Achtergrond 170 x bekeken

Gazprom denkt dat het ergste voorbij is

Gazprom, de grootste gasproducent ter wereld, sprak vandaag het vertrouwen uit dat het bedrijf het ergste van de crisis achter zich heeft.

Het Russische staatsbedrijf zag zich door de crisis genoodzaakt de investeringen terug te schroeven.

Alexei Miller, de hoogste baas van Gazprom, zei op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat er de laatste maanden "een stabiele dynamiek'' zit in de vraag naar gas, die door de crisis was afgenomen. Ook ziet hij de prijzen stabiliseren, wat er volgens Gazprom op duidt dat het ergste van de crisis in de energiesector voorbij is.

Volgens Miller is de vraag van buitenlandse consumenten vandaag de dag weer bijna op hetzelfde niveau als vorig jaar. Gazprom verwacht dit jaar ruim 142 miljard kubieke meter gas naar Europa te exporteren, 11 procent minder dan in 2008.

Het bedrijf maakte donderdag bekend de investeringen voor dit jaar met 30 procent terug te brengen door de teruggelopen vraag naar gas, vooral in Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.