Home

Achtergrond 169 x bekeken

GS Zuid-Holland willen één Krimpenerwaard

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland gaan met de gemeente Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Schoonhoven en Krimpen aan den IJssel in gesprek om tot de nieuwe gemeente Krimpenerwaard te komen.

GS spraken dinsdag het voornemen uit tot samenvoeging van de zogenoemde K5-gemeenten en Krimpen aan den IJssel. GS volgen hiermee het advies van de adviescommissie Bestuurlijke Toekomst Krimpenerwaard (commissie-Leemhuis), die in mei werd bekendgemaakt. Eerder dachten GS nog aan de fusie van de K5-gemeenten. De commissie stelde voor om Krimpen aan den IJssel aan het rijtje toe te voegen voor een grotere zekerheid voor de toekomst.

De nieuwe Krimpenerwaardgemeente kan op zijn vroegst 1 januari 2013 een feit zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.