Home

Achtergrond

Franse verkoop van biologisch stijgt kwart

De verkopen van biologische voedingsproducten in Frankrijk zijn vorig jaar met een kwart toegenomen.

De organisatie voor de biologische voeding en landbouw Agence Bio komt op een totale omzet van 2,6 miljard euro.

Volgens Agence Bio ligt het aantal biologisch werkende boeren en tuinders 11 procent hoger. Het areaal met biologische teelten is afgelopen jaar met ruim eenderde toegenomen.

Agence Bio meldt dat ter gelegenheid van de tiende aflevering van Printemps Bio, een jaarlijks evenement om de biologische voeding te promoten dat dit jaar in de eerste twee weken van juni wordt gehouden. De Franse verkopen in dit segment zijn in drie jaar tijd bijna verdrievoudigd.

Biologisch areaal

"Boeren en voedingsbedrijven reageren op deze sterk toenemende vraag. Ruim 13.000 boerderijen werken nu op deze manier, ofwel 2,4 procent van alle Franse landbouwers", aldus Agence Bio. "Sinds 1999 is het areaal meer dan verdubbeld naar 580.000 hectare. Vorig jaar is het areaal in conversie met 36,4 procent toegenomen."

Volgens de organisatie voor biologische landbouw zijn biologische producten nu in elk segment van de detailhandel en consumptie vertegenwoordigd.

Van dat areaal komt 350.000 hectare, ofwel tweederde voor rekening van gras en voedergewassen om de biologische veeteelt te voederen.

Circa 120.000 hectare wordt in beslag genomen door granen of aardappelen terwijl op een kleine 39.000 hectare biologisch bewerkte boomgaarden staan en op nog eens 10.000 hectare biologische groente wordt geteeld. Daarnaast neemt vooral het areaal biologische wijnbouw sterk toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.