Home

Achtergrond 185 x bekeken

FloraHolland somber over afzet

FloraHolland voorspelt, vooral onder invloed van het warme en zonnige weer, voorlopig niet veel goeds voor de verkoop van bolbloemen.

De veiling wijst er daarnaast op dat er geen feestdagen ophanden zijn en de examenfeesten met extra afzetkansen achter de rug zijn. Vorige week was wel te merken dat de examenuitslag bekend werd, met een aanvoer van bijna 22 miljoen bolbloeme. Dat was ruim 2 procent meer dan de voorgaande week. De gemiddelde prijs lag op een kwartje, een cent lager dan de week ervoor.

FloraHolland vestigt de hoop op de laatste week van augustus en de eerste week van september. In die periode zou de afzet flink kunnen toenemen omdat met 9 september - 9/9/9 - een bijzondere datum zicht biedt op een piek in het ‘trouwassortiment’.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.