Home

Achtergrond 2325 x bekeken

Faillissement voor Van Namen

Het Barendrechtse handelsbedrijf Koninklijke Exporthandel Jac. van Namen en Zonen (Royal van Namen) is failliet verklaard.

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een curator benoemd.

De handelsonderneming is sinds ruim tien jaar in eigendom van Chris-Jan Rijnhout, die ook algemeen directeur is van het bedrijf. Van Namen heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het bedienen van supermarkten en de consument.

Van Namen is het oudste nog bestaande Nederlandse bedrijf, dat zich toelegt op de import en export van groenten en fruit. Eind vorig jaar probeerde het bedrijf met de lancering van het fruitmerk Binky een markt aan te boren met fruit voor kinderen. Daarvoor heeft Royal van Namen de European Produce Holding Company in het leven geroepen. Of dat bedrijf nu ook in faillissement verkeert, was vandaag niet duidelijk.

Doorstart

Aan Royal van Namen is een aantal bedrijven gelieerd, waaronder Rijnhout Groenten BV en de European Produce Holding Company.
Het bedrijf kwam eerder dit jaar in het nieuws door het aan de kant zetten van commercieel directeur Aad van der Kleij. Het bedrijf zou de directeur op non-actief hebben gezet naar aanleiding van claims van klanten.

Conrad van Rijnhout van het bedrijf kon vandaag geen toelichting geven op de ontstane situatie. Of een doorstart van het bedrijf in de rede ligt, zal de curator bekijken.

Volgens de website van Van Namen werken zeker 30 mensen bij verschillende onderdelen van het import- en exportbedrijf, dat producten aanvoert uit praktisch de gehele wereld. Het bedrijf brengt fruit onder verschillende merken op de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.