Home

Achtergrond 181 x bekeken

FAO: wereld produceert minder suiker

De wereld produceert in seizoen 2008/2009 minder suiker dan eerder verwacht.

De wereldvoedselorganisatie FAO gaat in de nieuwste prognose uit van een productie van 158,5 miljoen ton suiker. Dat is 2,5 miljoen ton minder dan de vorige schatting die in november vorig jaar is gemaakt.

De productie is 9 miljoen ton lager dan in 2007/2008. Dat is een daling van 5,4 procent, meldt de FAO in de nieuwste Food Outlook. India produceert bijna de helft minder dan vorig seizoen. Ook de EU, de VS, Australië en Pakistan produceren minder suiker.

Het verbruik stijgt naar 162,2 miljoen ton suiker. De groei is lager vanwege de economische crisis. Vanwege de onbalans tussen vraag en aanbod steeg de suikerprijs in mei dit jaar naar het hoogste niveau in drie jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.