Home

Achtergrond 172 x bekeken

Extra geld MIA en Vamil maar deels naar landbouw

De 60 miljoen euro extra, die het kabinet de komende twee jaar uittrekt voor de fiscale regelingen MIA en Vamil, komt vermoedelijk maar ten dele bij de agrarische sector terecht.

Dat blijkt uit de fiscale vergroenings­brief, die staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) naar de Kamer heeft gestuurd.Het kabinet laat mogelijkheden onderzoeken om een deel van het extra geld te gebruiken voor in­vesteringen in natuur en land­schap, in het bijzonder in de Nati­onale Landschappen, meldt De Jager. Daarmee is niet gezegd dat dit geld bij boeren en tuinders te­rechtkomt.

De Jager schrijft verder dat de MIA en Vamil ook gebruikt kun­nen worden voor ondernemers die een elektrisch vervoermiddel aanschaffen en voor oplaadpun­ten voor dergelijke voertuigen.De extra 60 miljoen euro maken deel uit van het pakket maatrege­len dat het kabinet eind maart presenteerde om de recessie te bestrijden. Landbouwminister Gerda Verburg stelde toen dat het hele bedrag beschikbaar zou zijn voor de land- en tuinbouw.Het CDA is tegen de plannen, zegt Joop Atsma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.