Home

Achtergrond 1 reactie

Extra budget MIA en Vamil niet geheel naar landbouw

De 60 miljoen euro extra, die het kabinet de komende jaren uittrekt voor de fiscale regelingen MIA en Vamil, komt vermoedelijk maar ten dele bij de agrarische sector terecht.

Dat blijkt uit de fiscale vergroeningsbrief, die staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) naar de Kamer heeft gestuurd. Het kabinet laat mogelijkheden onderzoeken om een deel van het extra geld te gebruiken voor investeringen in natuur en landschap, in het bijzonder in de Nationale Landschappen, meldt De Jager. Daarmee is niet gezegd dat dit geld bij boeren en tuinders terechtkomt.

De Jager schrijft verder dat de MIA en Vamil ook gebruikt kunnen worden voor ondernemers die een elektrisch vervoermiddel aanschaffen en voor oplaadpunten voor dergelijke voertuigen.

De extra 60 miljoen euro maken deel uit van het pakket maatregelen dat het kabinet eind maart presenteerde om de recessie te bestrijden. Minister Gerda Verburg (LNV) stelde toen dat het hele bedrag beschikbaar zou zijn voor de land- en tuinbouw.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    cees

    waar kan ik mijn elektrische fiets opladen in de natuur ??

Of registreer je om te kunnen reageren.