Home

Achtergrond 176 x bekeken

Exportsysteem Client voor zaaizaden

Het elektronische certificeringssysteem Client is operationeel geworden voor zaaizaden.

Client draait al voor pootaardappelen. Inmiddels kunnen alle pootgoedexporteurs werken met Client. Dat meldt de Plantenziektenkundige Dienst (PD) in het jaarverslag. Bij Client worden via de computer certificaten afgegeven. Dit vermindert de administratie bij de import en export van landbouwgoederen.

De pootgoedsector werkt als eerste plantaardige sector met het elektronische certificeringssysteem. Nu kan het ook gebruikt worden door de zaaizaadsector. Dit was niet eenvoudig, schrijft de PD. “Zaaizaden bestaan uit veel verschillende producten van verschillende origines. Dit leidt tot veel eisen en mogelijkheden voor het afgeven van garanties. Een soortgelijke uitdaging geldt ook voor de ontwikkeling van Client in 2009 voor groenten, fruit en snijbloemen, jonge planten en bomen en bloembollen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.