Home

Achtergrond

Exporteurs willen meer promotie voor Duitse markt

Het Bureau Nederlandse Vee-export (BNVE) wil 80.860 euro extra subsidie voor de promotie van Nederlandse biggen op de Duitse markt.

De aanvraag ligt bij het bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV) dat zich er donderdag over buigt. Het bureau wil de bijdrage bovenop de jaarlijkse promotiesubsidie van 200.000 euro.

Het BNVE financiert van het geld vier gedrukte informatiebulletins voor Duitse varkenshouders over de Nederlandse varkenshouderij, deelname aan regionale beurzen, gesprekken met Duitse varkenshouders en andere promotieactiviteiten. Het bureau stond op de regionale agrarische ondernemersdagen in Münster. Nog dit jaar wil het bureau acte de presénce geven op enkele andere regionale landbouwbeurzen in Duitsland.

Het Bureau Nederlandse Vee-export verwacht dat de Duitse markt van toenemend belang zal zijn voor de export van Nederlandse biggen. Van de vijf miljoen biggen die Nederland in 2008 exporteerde, gingen er 2,4 miljoen naar Duitsland.
Denemarken exporteerde in datzelfde jaar 4,16 miljoen biggen naar Duitsland.

De verwachting is dat de Deense biggenexport de komende jaren zal doorgroeien tot tien miljoen biggen, waarbij de aandacht vooral zal zijn gericht op de Duitse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.