Home

Achtergrond 208 x bekeken 1 reactie

Explosie van Mexicaanse griep in Thailand

Het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep in Thailand loopt hard op.

De ziekte is inmiddels vastgesteld bij 150 mensen in het Aziatische land. Enkele dagen eerder stond het aantal ziektegevallen nog op zestien.

Het zogeheten H1N1-virus is onder meer aangetroffen bij tientallen medewerkers van nachtclubs in Pattaya, een belangrijke toeristische trekpleister in het oosten van Thailand. Ook enkele toeristen die in een andere belangrijke vakantiebestemming, Phuket, waren geweest, hebben de ziekte onder de leden. Alle uitgaansgelegenheden in Phuket zijn voor vijf dagen gesloten, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft zijn landgenoten opgeroepen niet in paniek te raken. "Het aantal sterfgevallen door deze nieuwe griep ligt waarschijnlijk lager dan dat van de gewone griep'', zei de minister-president in zijn wekelijkse televisietoespraak.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    borgsteede

    Het is nog verweg .In januarie gaan we weer naar Thailand .Moeten wij de medicijnen mee nemen tegen deze griep

Of registreer je om te kunnen reageren.