Home

Achtergrond 256 x bekeken

Europese voorouder at mensenvlees

De homo antecessor, een Europeaan die honderdduizenden jaren geleden in het noorden van Spanje woonde, at zeer waarschijnlijk mensenvlees.

Archeologen concluderen uit overblijfselen van deze mensen dat ze hun vijanden opaten, vooral kinderen en pubers. Volgens onderzoeker Jose Maria Bermudez de Castro aten onze voorouders mensenvlees omdat ze het lekker vonden, niet omdat er niets anders voorhanden was. ,,Het is het eerste goed gedocumenteerde voorbeeld van kannibalisme in de geschiedenis van de mens, wat niet inhoudt dat dit het oudste geval is'', aldus de archeoloog.

De wetenschappers vonden bewijs van elf slachtoffers uit verschillende tijdperken. Dat zou betekenen dat niet incidenteel mensenvlees werd gegeten. De botten van de homo antecessor werden aan het eind van de 19e eeuw gevonden in het Atapuerca-gebergte in de Noord-Spaanse provincie Burgos. Deze soort leefde ongeveer 800.000 jaar geleden. De homo antecessor was de voorvader van zowel de moderne mens (Homo sapiens) als de Neanderthaler.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.