Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Europa moet meer gas via meer pijplijnen krijgen'

"Een vervelende kwestie'', noemt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne dat deze week weer oplaaide.

Van der Hoeven is blij met Europese pogingen om de feiten in het conflict op een rijtje te krijgen en zo te voorkomen dat Rusland opnieuw de gaskraan naar Oekraïne dichtdraait. Ongeveer een kwart van het Europese gas komt uit Rusland, maar via Oekraïne.

"Europa is een belangrijke klant van Rusland en moet niet onderdeel van het probleem worden'', aldus de CDA-bewindsvrouw vrijdag uit Sint Petersburg. Ze neemt daar tot zaterdag deel aan het International Economic Forum over onder meer energievoorziening. De Europese ministers van Energievoorziening moeten zich volgende week in Luxemburg dan ook zeker over deze kwestie buigen, meent van der Hoeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.