Home

Achtergrond 182 x bekeken

Essent-koper RWE in groot zonneproject

Het Duitse energieconcern RWE, de toekomstige eigenaar van Essent, neemt deel aan een groot project voor winning van zonne-energie in de Sahara.

De Duitse krant Sueddeutsche Zeitung schreef dit dinsdag op zijn website. Het project is nog in de opstartfase maar de plannen zijn groot. Met de bouw van een enorme zonnecentrale in de Sahara zou volgens experts in de krant een bedrag van 350 miljard euro gemoeid zijn. Met hoogspanningsleidingen moet de stroom naar het Europese continent worden getransporteerd.

Behalve RWE zouden nog twintig andere Duitse bedrijven betrokken zijn. De krant noemde onder meer industrieel concern Siemens en Deutsche Bank. Een woordvoerder van Essent zei desgevraagd dat het Nederlandse bedrijf niet deelneemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.