Home

Achtergrond 319 x bekeken

Emigratiebeurs stopt

De Emigratie Vakbeurs Hardenberg krijgt geen vervolg. De beursorganisatie heeft besloten de vakbeurs af te blazen, omdat er onvoldoende animo is onder exposanten en bezoekers.

De beurs zou in november gehouden worden. De beurs was gericht op agrarisch ondernemers met emigratieplannen. Beursorganisator Marit Rothman zegt dat nu weinig erg weinig boeren de grens over gaan. "Het is op geen enkel punt te vergelijken met een jaar of tien geleden. Exposanten hebben het over het algemeen dan ook erg lastig om agrariërs te overtuigen van het nut van emigratie."

Jan Ovinge van FAPS-Emigratiebegeleiding betreurt het besluit, maar heeft er ook begrip voor. Hij wil kijken of er alternatieven zijn, zoals deelname aan de Rundvee Relatiedagen & Akkerbouw Vakdagen in Gorinchem. "We zullen het de komende periode eens nader bekijken en de beslissing nemen."

Of registreer je om te kunnen reageren.