Home

Achtergrond

Eerste besmetting Mexicaanse griep in Marokko

De autoriteiten in Marokko hebben voor het eerst in hun land een besmetting met Mexicaanse griep geconstateerd.

De patiënte is een 18-jarige vrouw die enkele dagen geleden is teruggekeerd uit het Canadese Montreal. Dat heeft het ministerie van Gezondheid vrijdag laten weten. Na Egypte is Marokko het tweede Afrikaanse land waar de Mexicaanse griep is geconstateerd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde de Mexicaanse griep donderdag officieel tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. De pandemie zou twee jaar kunnen duren. De ziekte heeft bijna 30.000 mensen in ruim zeventig landen besmet. Aan de Mexicaanse griep zijn wereldwijd meer dan 140 mensen overleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.