Home

Achtergrond 194 x bekeken

Eén type oplader voor mobiele telefoons

Mobiele telefoons kunnen in de toekomst gebruik maken van één type oplader.

De tien belangrijkste fabrikanten van mobiele telefoons, die samen 90 procent van de Europese markt in handen hebben, zijn dat overeengekomen, zo heeft Europees Commissaris Günter Verheugen (Industrie) maandag bekendgemaakt.

Verheugen had gedreigd met Europese regelgeving als de fabrikanten niet tot een vrijwillige afspraak bereid waren. De eurocommissaris kwam in actie op aandrang van VVD-Europarlementariër Toine Manders. Die wilde af van de huidige praktijk, waarbij er steeds nieuwe adapters op de markt verschijnen. De consument kan vervolgens de oude weggooien. Dat leidt niet alleen tot ergernis, maar ook tot schade voor het milieu.

De eerste generatie mobiele telefoons met onderling uitwisselbare oplader komen vanaf volgend jaar in de handel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.