Home

Achtergrond 185 x bekeken

EU-landen voeren strijd tegen kanker op

Wetenschappers, overheden en andere belanghebbenden hebben woensdag het Europees Partnerschap voor Actie tegen Kanker opgericht.

Het zal zich richten op Europese maatregelen om kanker te voorkomen en te controleren. Landen kunnen voortaan onderling meer informatie uitwisselen over effectieve preventie en controle, zoals het stimuleren van een gezonde leefstijl. De deskundigen willen dat alle inwoners van de unie preventief worden onderzocht op borst-, baarmoederhals- of darmkanker. Uit onderzoek van de Europese Commissie bleek dat in de unie minder dan de helft van de aanbevolen onderzoeken plaatsvindt.

Een op de drie inwoners van Europa krijgt kanker, aldus de Europese Commissie. Elk jaar wordt bij 3,2 miljoen mensen in de Europese Unie kanker geconstateerd. Het aantal mensen met kanker is niet verhoudingsgewijs in elk EU-land even groot en ook de kans de ziekte te overleven verschilt sterk per land.

Het Partnerschap voor Actie tegen Kanker begint komende herfst officieel met zijn werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.