Home

Achtergrond 184 x bekeken

Duitse telers zien markt voor primeurs groeien

De aardappeltelersvereniging Reka (Rheinische Erzeugergemeinschaft Kartoffeln) in het Duitse Rijnland kijkt met vertrouwen op het zojuist met de oogst van de eerste primeurs begonnen nieuwe seizoen.

Volgens Reka-voorzitter Martin Dahmen is de belangstelling van de retailers voor binnenlandse en regionale producten toegenomen en valt aan te nemen dat de import daardoor dit jaar over het geheel genomen een dalende lijn zal laten zien.

Dat zei Dahmen bij de officiële opening van het primeurseizoen in het Rijnland, dat met een areaal van 3.800 hectare voor vroege aardappels en oogst van naar verwachting 130.000 ton één van de twee grootste Duitse teeltregio’s voor het product in kwestie is, dat wil zeggen naast de naburige regio Palts.

Of registreer je om te kunnen reageren.