Home

Achtergrond 171 x bekeken

Driehonderd passagiers verlaten cruiseschip

Ruim driehonderd passagiers hebben het cruiseschip Ocean Dream verlaten, waar drie bemanningsleden de Mexicaanse griep hebben opgelopen.

Het schip ligt bij het Venezolaanse eiland Isla Margarita. Dat meldt een woordvoerder van de Spaanse reder Pullmantur.
Volgens de zegsman gaat het voor het overgrote deel om Venezolanen, die daar sowieso van boord zouden gaan. De reder stelt dat het cruiseschip, met nog ongeveer negenhonderd passagiers en bemanningsleden aan boord, onderweg is naar Aruba.

Het schip was de afgelopen dagen nergens op de Caraïben welkom. Of het mag aanmeren op Aruba is nog onduidelijk. Onder de passagiers zijn vier mensen met een Nederlands paspoort.

Woensdag liet Venezuela nog weten het schip in quarantaine is en dat de mensen aan boord een week lang niet van boord mochten. Wat de status van die maatregel is, is onduidelijk. Pullmantur weerspreekt dat het schip in quarantaine is geweest. Wel is de route volgens de woordvoerder noodgedwongen omgegooid. De havens Grenada en Barbados, normaal vast onderdeel van de cruise, weigerden het aanmeren van de Ocean Dream.

Volgens de zegsman maken de passagiers het goed en zijn de besmette bemanningsleden geïsoleerd. De passagiers krijgen wegens de vertraging en het afwijken van de geplande reisroute hun reis gedeeltelijk vergoed, aldus Pullmantur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.