Home

Achtergrond 493 x bekeken

Drie branden in Emmen

In Emmen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee woonboerderijen en één woning in vlammen opgegaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Er zijn geen gewonden gevallen, zei een politiewoordvoerder zondag.

Tijdens een gang naar het toilet ontdekte een bewoner vlammen onder het rieten dak op de woonboerderij. De bewoners konden op tijd het pand verlaten, de boerderij ging in vlammen op. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen, tot woning verbouwde rietgedekte schuur. De twee bewoners daarvan verlieten bijtijds hun woning, het pand brandde af.

Drie kwartier later rukten brandweerlieden opnieuw in Emmen uit, nu voor een boerderijbrand enkele kilometers verderop. De bewoner had juist even bij de drie kinderen gekeken die in het aangebouwde gastenverblijf lagen te slapen. Onder de rieten kap van dit verblijf sloegen de vlammen naar buiten. De man haalde zijn vrouw en kinderen uit het pand. Het verblijf brandde volledig af, de woonboerderij kon worden gered.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.