Home

Achtergrond 460 x bekeken 2 reacties

Drenthe krijgt meest duurzame woonwijk

Drenthe heeft in 2012 de meest duurzame wijk van Nederland.

De nieuwbouwwijk Nieuwe Stukken in Vries kan zo zuinig worden dat de wijk zijn eigen energie opwekt en zelfs energie overhoudt voor de rest van het dorp. Dat liet de gemeente weten.

Volgens de woordvoerster gaat het verder dan zonnecollectoren op het dak en zonneboilers. ,,Voor de 550 te bouwen woningen worden lokale duurzame producten gebruikt. Nu al worden gewassen aangelegd om later als isolatiemateriaal te gebruiken. Verder wordt gebruik gemaakt van duurzame energie als zonne-energie, bodemenergie en biomassa.''

Voor dit project hebben de gemeente Tynaarlo en de provincie Drenthe 660.000 euro Europese subsidie ontvangen. De ontwikkeling van de wijk in Vries staat als voorbeeld voor de andere gemeenten in Nederland, aldus de woordvoerster.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  John van Rest

  Neem gerust contact met ons op !
  Wij kunnen veel met onze zonne-energie producten en ontwerpen, middels de duurzame projecten in de samenleving betekenen.
  Dit door onze DUURZAME en MILIEU-SPARENDE toepassingen, oplossingen en levenswijze.
  Renitech help u hierbij.
  Renitech Duurzame Energie.
  www.renitech.be
  www.renitech.nl
  011 553770
  0473 530964
  Gods Zegen.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Daar zullen ze in Zeeland blij mee zijn, dat ze niet meer de ZUUNIGSTE van Nederalnd zijn. Ik zit hier in mijn spaarzame tijd op een duurzame stoel achter een duurzame monitor op een duurzaam toetsenbord duurzame comments te typen. Wat voor malloot is er eigenlijk ooit met het woord duurzaam begonnen?

Of registreer je om te kunnen reageren.