Home

Achtergrond

Doodsoorzaak Jackson niet bekend na autopsie

De lijkschouwer van de Amerikaanse stad Los Angeles heeft vrijdag de autopsie op popster Michael Jackson afgerond.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. De lijkschouwer heeft aanvullende tests besteld.

Het kan nog vier tot zes weken duren voordat duidelijk is waaraan de King of Pop is gestorven, meldde Craig Harvey, het hoofd lijkschouwing. Harvey maakte verder bekend dat er geen verwondingen op het lichaam van Jackson zijn aangetroffen. "Er is geen sprake van vals spel'', aldus de lijkschouwer.

Er moeten onder meer toxicologische onderzoeken gedaan worden, om vast te stellen welke stoffen in het lichaam van Jackson zaten ten tijde van zijn dood. Volgens geruchten zou Jackson zijn gestorven aan een overdosis pijnstillers. De lijkschouwer wil ook de longen en het zenuwstelsel van Jackson nader onderzoeken.

Het stoffelijk overschot kan door de familie worden opgehaald, maakte Harvey bekend. Jackson kan dan worden overgebracht naar een begrafenisondernemer van hun keuze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.